Četudi v pralnici po navadi ne ostanemo dolgo, se vanjo vedno znova vračamo. Že nekoliko večja družina mora vsak teden oprati velik kup umazanega perila. Toda kljub temu veliko ljudi sploh ne pomisli, da bi lepo uredili tudi pralnico. Vanjo enostavno postavijo pralni stroj, ves preostali denar pa vložijo v druge dele stanovanja. Toda nobenega prostora ne smemo tako povsem zanemariti, da bi se v njem kasneje počutili neprijetno. Kako lahko torej povsem enostavno popestrimo pralnico?

Umetniška dela

Pralnica je po navadi povsem bela, zato ji lahko nekaj barve dodate z umetniškim delom. Seveda ne govorimo o nečem zelo dragem, temveč enostavno o nečem, kar lahko gledate, medtem ko čakate, da pralni stroj opere perilo. Uokvirite lahko tudi fotografijo ali poster.

home_laundry_room.jpg

Kakovostna osvetlitev

Če imate v pralnici samo slabo staro luč, jo zamenjajte s svetilom, ki bo prostor osvetlilo očem bolj prijetno. Zelo primerna so denimo halogenska svetila. Še bolje pa je, če ima pralnica dnevno svetlobo.

Zaprte omarice

Če ob vstopu v pralnico najprej zagledate plastenke praška in mehčalca za perilo, raje takoj namestite omarice, ki se zapirajo, ter vse drobnarije pospravite tako, da se ne vidijo. Prostor bo takoj lepši in bolj urejen.

laundry_room_design.jpg

Notranja oprema

Velikokrat nas pralnica pravzaprav odbija zaradi slabe in pomankljive notranje opreme. To pa se lahko spremeni že z majhnim vložkom. Pralnica naj ima enako vrsto talne obloge kot preostalo stanovanje; opremite pa jo še z omaricami in z delovno površino, na kateri boste lahko zlagali oblačila. Ko pa je prostor že tako prijetno urejen, lahko njegov del spremenite tudi v likalnico. Morda si lahko na polico postavite celo manjšo televizijo, ki vas bo kratkočasila med likanjem.