Na vrtu ali okolici izdelajte preprost kavč iz zemlje in trave, na katerem boste lahko pozabili na naporni delovnik, prometno gnečo, hrupno urbano okolja in prašno atmosfero. Naredite si oazo sprostitve in miru kar na svojem vrtu, tako da oblikujete povsem naraven kavč, ki za vzdrževanje potrebuje le redno košnjo.

garden_diy_lawn_furnitures.jpg

Hitro narejen vrtni kavč

Namesto klasičnih stolov si lahko kar sami izdelate široko "sedežno garnituro", ki bo okolico vašega doma tudi lepo okrasila. Na njej boste lahko sedeli, medtem ko berete najljubšo knjigo, jeste večerjo na prostem ali občudujete zvezdnato nebo. Kavč je pravzaprav zelo preprost za izdelavo, saj je vse, kar potrebujete, le nekaj zemlje, trave (najbolje že zelene travnate plošče) in ploščo za podlago.

garden_diy_lawn_furnitures1.jpg

Postopek

Najprej izberite primerno lokacijo, kamor boste kavč postavili. Nato na izbrano mesto  za podlago položite ploščo, ki je lahko plastična, lesena ali kovinska, pomembno je le, da je dovolj velika: toliko, kot bo velik vaš dekorativni kavč. Nanjo nato stresite zemljo in dodajte malo vode; ravno toliko, da boste zemljo lažje oblikovali.

garden_grass_familly.jpg

Zemljo z rahlim dodatkom vode oblikujte v želeno obliko, bodisi stol, kavč ali kak bolj zapleten motiv. Na koncu pa na izoblikovano zemljo le še položite plošče iz trave na vse strani. Natančno obložen kavč je pripravljen za posedanje in uživanje v sadovih vašega dela.