Luksuzno stanovanje stoji sredi New Yorka, v eni njegovih najbolj modnih sosesk, v Tribeci. Prav zato je verjetno urejeno izredno sproščujoče in pomirjujoče, kot zatočišče nad večnim kaosom velemesta. V njem prevladuje nevtralna barvna paleta predvsem svetlih zemeljskih barv, ki jo nato popestri nekaj temnejših elementov; ozračje pa je zelo domačno, čeprav še vedno moderno.

dietz_lantern_building_penthouse_04_1_750.jpg

Dupleks ima kar pet spalnic (vse so umeščene ob oknih) ter pet pripadajočih kopalnic. Obsega dve najvišji nadstropji stolpnice ter ima kar petdeset  oken. Prostori so torej polni dnevne svetlobe pa tudi zelo zračni in veliki. Dnevni prostor, kot je sedaj moderno, zavzema največji del stanovanja ter prehaja iz kuhinje v jedilnico in v sobo za posedanje.

Najbolj pa nas je navdušila zanimivo urejena knjižnica. Nekoliko višji strop je namreč izkoriščen tako, da so knjižne police pravzaprav postavljene nad dnevno sobo, v kateri lahko stanovalci berejo. Očarljivo pa je tudi, da so se odločili postaviti kamin v spalnico ter tudi v jedilnico, ki je dovolj velika še za morebitne goste.

dietz_lantern_building_penthouse_03_750x5.jpg

Več fotografij tega domačnega stanovanja sredi velemesta si lahko ogledate tukaj.