Prefinjena spalnica

Črno in sivo barvo lahko uporabljamo v različnih vzorcih in motivih, ustvarita pa drzen videz in sodobno obliko spalnice. Bela tla in pohištvo prostor dodatno posvetlijo in popestrijo monotonost sivine, medtem ko majhni elementi pisanih barv (na primer rdeče in rožnate) v sobo prinašajo živahnost.

Dvoposteljna soba

Modrobele proge na mizah, tleh in ob straneh sobe so lahko čisto sodobna tema v otroški spalnici. Tla so torej najbolj izpostavljena: poslikana v različnih odtenkih barv dodatno vplivajo na mladostno podobo cele sobe, za kontrast pa postavite dve neusklajeni postelji.

Funkcionalna spalnica

Ustvarite pa lahko tudi značilen slog najstniške sobe, ki jo opremite živahno, s črtasto dekoracijo ali ozadjem sten ter kombinacijo pisanih barv pripomočkov za učenje in igro. Sestavljivo pohištvo, na primer, nizek in raven stol, televizor na kolesih in stojalo za zgoščenke, ustvarijo večnamenski prostor. Stenske kljukice na eni izmed sten pa so idealne za obešanje rolk, kitare ali drugih predmetov, da pridobite še več prostora.

childrens_bedroom_decorating_idea.jpg

Zabavna otroška soba

Bela bleščeča ali lesena tla v otroški sobi ustvarjajo sodoben in sofisticiran izgled, ki ga omehčate z večbarvno preprogo in vzorčastimi tapetami. Postelja, oblikovana v obliki gradu, ustvarja občutek otroške razigranosti, po drugi strani pa svetla črtasta preproga in rdeč gugalni stol vnašata v prostor moderen pridih.

Spalnica s pogradom

Pograd je odličen način varčevanja s prostorom v otroških spalnicah. Na voljo so v številnih oblikah; še posebno so v trendu futuristično oblikovani pogradi, ki dajejo vsakemu otroku visoko stopnjo zasebnosti. Vako od ležišč ima lasten vir svetlobe za branje, tako da med otrokoma ni prepirov o tem, kdo uporablja ali ugaša luč pred spanjem. Preprosta bela in zelena barvna shema ohranja svež in bolj nevtralen videz, ki se mu otroci lažje privadijo, ko odraščajo.

childrens_bedroom_idea.jpg

Soba po zgledu mesta

V najstniških sobah odraščajočih deklet težko zgrešite z opremo v stilu svetovnih metropol, prilagojeno okusu najstnice. Z ledeno belo osnovo boste ohranili povsem nevtralen videz, medtem ko razpršena rožnata dekoracija z motivi priljubljenega mesta prostor poživi.

Spalnica v retro stilu

V fantovskih najstniških sobah izberite svetle, grafično potiskane zavese v modrih odtenkih in belo puhasto preprogo, ki prostoru daje sodoben retro pridih. Zraven se odlično podata lesena postelja in miza.

Otroška soba z značilnimi stenskimi tapetami

Stenske tapete z motivom zemljevida sveta naredijo močan dekorativni vtis. Ozadje z zemljevidom ustvari privlačen motiv na steni za delovno mizo. Preprostost ohranite z belo pisalno mizo in enostavno oblikovanimi akrilnimi stoli, ki omogočajo, da je zemljevid stilsko v središču pozornosti.

kids_room_decor_map_wallpaper2.jpg

Velika najstniška soba

Za malo starejše najstnike si omislite sobo, ki bo idealen kraj za spanje, študij in sproščanje. Vanjo namestite dodatno posteljo, primerno za sedenje obiskovalcev, ter velike omare s škatlami za shranjevanje.

Več fotografij trendovskih otroških sob si oglejte v fotogaleriji.