V predmestju novozelandskega glavnega mesta Auckland leži privlačna ravno prav velika družinska hiša. Cilj arhitektov je bil združiti dve na videz nezdružljivi želji mlade družine: prva je bila čim bolj klasičen minimalistični videz, druga pa veliko prostora za igro otrok, samih fantkov. Zato so se arhitekti odločili uporabiti čim bolj enostaven material, in sicer beton, ter tradicionalno najbolj prefinjeni barvi – črno in belo.

Hiša ne vsebuje drugih barv; dekoracija so namreč velika steklena okna in celo panoramske stene, ki praktično iz vsakega prostora omogočajo pogled na zelen vrt in modro vodo bazena pod njim.

1305311070_013.jpg

Ker je hiša pravzaprav na pobočju, so arhitekti tudi v hišo vpeljali veliko vertikalnih linij. Prostori so urejeni na treh ravneh, razen dnevnega prostora pa so vsi precej majhni. Pri hiši je pravzaprav tako privlačna prav preprostost dizajna, ki pa je nadvse funkcionalen. Vsaka malenkost še povečuje udobje bivanja. Nič ni odveč ali preveč. 

1305311053_009.jpg

Več fotografij te elegantne družinske hiše si lahko ogledate tukaj.