Keramika

Material z najdaljšo tradicijo za izdelavo umivalnikov je keramika. Po keramičnih umivalnikih je še danes zelo veliko povpraševanja, saj vnesejo pridih nostalgije prejšnje kulture bivanja v današnje sodobne stanovanjske prostore. Keramika se uporablja kot eleganten in umirjen material, ki odlično poživi predvsem minimalistično opremljeno notranjost.

apron_kitchen_sink_ideas2.jpg

Poleg klasičnega modela kuhinjskih umivalnih korit, ki jih na splošno zaznamujejo ravne črte in ravni robovi, pa so vam na voljo tudi okrogli in ovalni  ter pravokotni modeli kot tudi modeli v obliki trapeza oziroma v obliki L ali U. Za tiste, ki imate radi barve, vam je na voljo cela vrsta keramičnih korit, na primer v beli, črni in sivi, v barvi kave ali peska, rumeni ali bogato zeleni barvi.

Nerjaveče jeklo

Nerjaveče jeklo je surovina, ki je izredno enostavna za vzdrževanje, hkrati pa je tudi zelo elegantna. Idealna je za luksuzne končne izdelke, za ljubitelje plemenitih kovin in opremljanje kuhinjskih otokov ali barov. Iz jekla je lahko izdelano le kuhinjsko korito ali pa kar ves prostor za kuhanje; pri tem so izdelki običajno izdelani ročno ter so estetska popestritev prostora.

elkay_mystic_river_bar_sink1.jpg

Pomivalna korita iz nerjavečega jekla se izredno lepo podajo zraven različnih materialov. V zadnjih nekaj letih so v trendu zlasti takšna korita iz tega materiala, katerih notranje stene so rahlo zaobljene. Še posebno impresivna so zato, ker jih lahko odlično kombinirate z delovnimi površinami iz lesa, kamna, kremena ali stekla.

Steklo

Sodobni slog stanovanj vključuje tudi les in steklo v črnih, sivih in belih barvnih odtenkih. Les in steklo se uporabljata za izdelavo rezalnih desk in površin zraven korit za odlaganje kuhinjskih pripomočkov. Novost je kombinacija stekla in nerjavečega jekla v enem koritu: takšni modeli so na zgornji strani prekriti z črnim ali belim steklom, ki korito popolnoma prekrije.

unique_acrylic_kitchen_sink_element_from_interiorchoicekitchens.jpg

Poleg tega je novost tudi kuhinjsko korito, ki je v celoti izdelano iz stekla in ki ga lahko s pritiskom na občutljive tipke segrejete na 70 stopinj Celzija, da služi kot območje za ohranjanje toplote. Kot dodatna možnost te inovacija se v zadnjem času uporablja še trak iz aluminija, ki lahko z daljinskim upravljalnikom spremeni barvo steklene površine v belo, zlato, modro, rdečo, zeleno in vijolično.

Mešanje materialov

Trendovska so tudi korita, sestavljena iz različnih surovin mineralov, na primer iz mešanice naravnih mineralov, pigmentov in akrila. Akril je mogoče popolnoma toplotno oblikovati v trden material, dosežete pa lahko vse možne oblike. Za vsakdanjo uporabo je pomembno poudariti, da je površina te surovine gladka in tekočine ne morejo prodreti vanjo − tako preprečimo naselitev mikroorganizmov okrog umivalnika.

drop_in_bar_sink.jpg

Površina je topla na dotik in je po navadi polirana do sijaja. Poleg navadnega pigmenta si lahko izberete barve v vseh odtenkih: od sive do črne ter od zemeljskih tonov do modre ali zelene barve. Na voljo so vam različice, ki delujejo kot naravni kamen v modernem dizajnu.

Več fotografij sodobnih kuhinjskih korit najdete v naši fotogaleriji.