Ustvarjanje vzdušja

Primerna osvetlitev domu zvečer podari toplino in barve. S pravilno osvetlitvijo lahko ustvarimo želeno ozračje: toplejše ali hladnejše. Nikakor se ne odločite samo za eno stropno svetilko, temveč jih imejte v vsakem prostoru več. Posebno prijetno vzdušje pričara več svetilk, razstavljenih po različnih policah in mizicah, ki čez dan delujejo kot dekorativni predmeti.

784120_orange.jpg

Usmerjanje pogleda

V gledališču nam svetloba nakaže, kam naj usmerimo pogled, enako pa lahko storimo tudi v svojem domu. Prostore, ki jih želite še posebno poudariti (denimo del dnevne sobe s sedežno garnituro), osvetlite, druge pa pustite temnejše. Enako lahko osvetlite stene. Luč enostavno usmerite samo na del, kjer so razporejene slike ali fotografije.

unknown_2.jpg

Osvetlitev kuhinje

Kuhinjo najlažje in najbolj nevsiljivo popestrimo prav z izbiro zanimivih luči. Kuhinjski pult lahko osvetlimo z vrsto visečih svetil. Ta dobro osvetlijo delovno površino, hkrati pa so nepričakovan okras. Svetila lahko namestite tudi ob spodnjem delu visečih omaric; vsekakor pa vedno pazite, da ne povzročajo sence.

arar_01_dining_room_winner.jpg

Osvetlitev jedilnega prostora

Jedilnica je prostor za najbolj nenavadna svetila ter še posebno lestence. Pomembno je, da osvetlijo samo mizo, saj tako ustvarjajo občutek intimnosti. Nikar ne poskušajte naenkrat osvetliti vsega prostora. Tako bo namreč tudi miza enostavno preslabo osvetljena. Za osvetlitev vse sobe raje namestite nekaj dodatnih svetilk še na stene.