Kakovostna žimnica omogoča trdnejše in udobnejše spanje, zaradi katerega se zjutraj zbudimo čili in spočiti. Ker je bilo naše telo vso noč v optimalnem položaju, nas ne bolijo mišice in smo bolj sproščeni. To pa pomeni, da se verjetno tudi za spolnost veliko bolj zanimamo, kot bi se sicer.

Kakšna žimnica?

Spominska pena se prehitro segreje, zato postane premehka. Tako se skorajda pogreznemo vanjo, kar nam onemogoči hitro premikanje, včasih pa postane tudi neudobno ter tako uniči razpoloženje. Po drugi strani pa se paru ni treba močno držati, saj bosta pogreznjena v spominsko peno le težko zdrsnila vsak na svojo stran.

Najbolj zabavna je pravzaprav klasična vzmetnica, ki z odbijanjem ustvarja igriv ritem, poleg tega pa omogoča tudi bolj akrobatske gibe. Res pa je, da vzmeti nekaj vaše energije absorbirajo, zaradi česar se morate premikati močneje, kar je lahko za nekatere tudi preveč naporno. Če imate manj moči, je torej vsekakor bolj primerna spominska pena, ki poleg tega s starostjo ne začne škripati.

best_beds_for_sex_1297118362.jpg

Kakšen posteljni okvir?

Poleg kakovostne žimnice pa je pomemben tudi kakovosten posteljni okvir. Privlačen dizajn nas namreč spodbudi, da več časa preživljamo v njegovem objemu. Poleg tega je pomembno, da je postelja nova in je niso uporabljali že drugi člani družine, biti pa mora tudi trdna in se ne sme hitro zlomiti. Pazite še, da je brez koleščkov, sicer se lahko hitro začnete premikati po sobi. Če pa ima kolesca, naj bodo takšna, ki jih lahko zataknemo. Prav tako naj postelja ne bo prenizka, bolj prijetno pa je tudi, če je naslonjena ob steno. Okrasite jo s kopico mehkih blazin.