Zajtrk v postelji

Na njihov poseben dan jim zajtrk postrezite v postelji. Seveda v vaši, ne njihovi. Prav tako njihove skledice ne napolnite z običajno hrano iz pločevinke, temveč jim specite svežega piščančka, lososa ali jetrca ter jih postrezite v stekleni posodici. Zadovoljne pa bodo tudi z nekaj sardinami na krožničku iz porcelana.

cat_in_bed.jpg

Darila

Mačkam čestitke ne pomenijo veliko, zato pa imajo toliko bolj rade darila. Seveda naj bodo zavita, in to v čim več šumečega papirja. Majhno igračko lahko položite v veliko škatlo, ki jo nato zavijete v veliko papirja. Tako jih bo močno zaposlilo že odvijanje. Seveda bi bile zelo vesele tudi žive miške, vendar pa se mačke že zavedajo, da ljudje ne razumejo ravno veselja, ki ga skakanje za njo lahko povzroči.

Skupni čas

Tudi mačke imajo rade bleščeča darila in dobro hrano, še bolj pa uživajo, če jim podarite nekaj svojega dragocenega časa. Na njihov praznik torej nimate nobenega izgovora, da se jim popolnoma ne posvetite. Skupaj se igrajte, dokler se mačke same ne odločijo, da imajo dovolj. Če pa raje spijo, jim pustite, da se zvijejo v vašem naročju ter se ne premikajte, pa čeprav vam je povsem neudobno in nekaterih delov telesa sploh ne čutite več.

dark_gray_cat_sleeping.jpg

Prostoživeče mačke

Ne pozabite niti na mačke, ki nimajo lastnika in živijo na ulici. So namreč prav takšne kot hišne. Rade praskajo, lovijo, dremajo in predejo. Vseeno pa obstaja najmanj ena velika razlika: življenje prostoživečih mačk je veliko težje. Dan mačk je torej tudi dan, ko jim lahko pomagate. Vključite se v društvo za pomoč prostoživečim mačkam ter jim pomagajte na njim prijazen način zajeziti število mačk, ki so prepuščene same sebi.

Oglejte si tudi fotogalerijo naših prikupnih in igrivih mačjih prijateljic.