Vitraž je idealen, če želite v dom vnesti svoj stil in osebnost, saj lahko praktično izberete kateri koli motiv, vzorce in barve. Takšne poslikave predstavljajo svojevrstno in unikatno dekoracijo doma, lahko pa jih namestite tako na okna v spalnici ali kopalnici, čez ogledalo ali zastekljena vrata omare v spalnici in dnevni sobi, kot tudi na vhodna in ne nazadnje garažna vrata.

Idealno za okna spalnice, kopalnice in kuhinje

stained_glass_working.jpg

Barvno poslikana okna se lepo podajo v spalnice, kopalnice in kuhinje, saj obarvajo naravno svetlobo, ki sega v notranjost. Najbolje je, če je poslikan le del okna v spalnici in kuhinji, medtem ko je preostalo steklo čisto, da ustvarite kontrast med obema predeloma. Tako boste lahko še vedno jasno videli  ven, svetloba bo prodirala v sobo, za okras pa boste imeli na oknu dramatične barve. V kopalnici pa lahko namestite kar celo okno, poslikano z vitražem.

stained_glass_bedroom.jpg

Dekoracija steklenih površin v domu

Barvano steklo pa lahko uporabite namesto ogledala, še posebno, če vam služi kot okras prostora. Dosegli boste drugačen in zanimiv videz, saj bodo barve odsevale po prostoru. Z njim lahko popestrite tudi steklene posode za svečke, steklena vrata omare ali okrasite senčnik namizne svetilke oziroma lestenca. Uporabite vesele motive iz narave, na primer metuljčke, rožice, rastline in vesele barve.

s.jpg

Poslikana vhodna vrata

Po navadi je vsaj nekaj steklene površine tudi na vhodnih vratih. Namesto običajnega prozornega stekla izberite vitraž, ki bo neposrednim sončnim žarkom preprečeval dostop do veže.