Če želite na hitro osvežiti videz vašega doma, lahko uporabite zanimiva notranja vrata, ki bodo elegantno popestrila prav vsak prostor, od pralnice do dnevne sobe. Na voljo imate naslednje vrste notranjih vrat, ki jih po želji uskladite z obema prostoroma, med katera jih postavite.

super_modern_colorful_doors_4.jpg

Krilna vrata

Krilna notranja vrata, znana tudi kot prehodna vrata, so najpogosteje uporabljena vrata v naših domovih. Ena stran vrat je pritrjena na ležajih, druga stran pa se odpira. Omislite si lahko vrata iz različnih materialov in s številnimi motivi, vzorci; do potankosti pa lahko notranji opremi prilagodite tudi barve.

dext_ra_drsna_vrata_move.jpg

Drsna notranja vrata

Drsna vrata so zelo priljubljena, še posebno v večjih in bolj odprtih prostorih. Idealna so kot vrata večje omare ali za razdelitev enotnega prostora na dva dela, na primer v spalnici. Vrata se ne odpirajo navzven oziroma navznoter, temveč drsijo levo ali desno, tako da ne motijo drugih elementov v sobi.

interior_sliding_door.jpg

Drsna vrata v steno

Drsna vrata v steno so šele pred kratkim postala pravi trend, čeprav so na trgu že mnogo let. To so v bistvu notranja drsna vrata, ki drsijo ven in noter po reži, ki sega v steno, tako da ni vidna. Na izbiro imate enojna ali dvojna vrata, podobno kot pri običajnih drsnih vratih.

picture_3443_door_kids_sliding.jpg

Francoska notranja vrata

Kadar iščete nekaj bolj dramatičnega za popestritev interjerja, so francoska vrata ravno pravšnja, saj so to dvojna vrata, ki so pritrjena na ležaje. Vsako krilo se tako odpira na svojo stran, na sredini pa se srečata. Tovrstna vrata so odlična na širšem hodniku in za vgradnjo v zunanje stene, saj na široko odprejo prostor.

Zložljiva vrata

Zložljiva notranja vrata so najprimernejša kot vrata večjih omar, pralnice ali kuhinjske shrambe oziroma vsepovsod tam, kjer močno primanjkuje prostora. Priporočamo vam, da izberete takšna, ki se bodo povsem ujemala z obstoječim stilom interjerja.

Več fotografij interjerjev z zanimivimi vrati pa najdete tukaj.