Uporabite prave barve

Skoraj vsaka prodajalna prehrane je prebarvana v rumeno in rdečo barvo, in to ne kar tako. Obsežne raziskave so pokazale, da ti dve barvi najbolj spodbujata apetit. Druga študija pa je pokazala, da ljudje, ki jedo obkroženi z modro barvo, pojedo kar 33 odstotkov manj hrane.

Kupite manjše krožnike

Strokovnjaki so ugotovili, da z uporabo večjih krožnikov pri enem obroku pojemo kar 22 odstotkov več hrane. Enako pa na nas vpliva tudi velikost pribora, kozarcev in skodelic. Uporabljajmo torej manjše različice.

20100309_small_plates_japan_eggplant.jpg

V ospredje postavite zdravo hrano

Kar trikrat večja možnost je, da boste jedli zdravo, če boste takšno hrano postavili na najbolj vidno mesto. V skledo na klubski mizici torej ne postavite piškotov, temveč sadje. Prav tako pa tudi vam najbližje police hladilnika napolnite z vitamini in minerali.

Umaknite ogledala

Ženske, ki se velikokrat gledajo v ogledalo, naj bi imele premalo energije, veliko manj pa naj bi bile tudi sproščene. Na stenah pustite torej samo ogledala, ki jih nujno potrebujete.

big_living_room_clean.jpg

Uporabljajte moč naravnih vonjev

Določeni vonji dejansko zmanjšujejo apetit - takšen je denimo vonj po jabolkih; vonj po jasminu pa nas zbudi in spodbudi k telovadbi.

Glejte na uro

Ljudje danes jedo tako hitro, da se niti ne zavedajo, koliko pojedo. Zato v jedilnico obesite uro in pazite, da jeste mirno in počasi. Pomaga tudi poslušanje glasbe. Tako obedujte vsaj 30 minut. Raziskave so namreč pokazale, da ljudje, ki jedo počasi, v telo vnesejo vsaj 70 kalorij manj.

metal_wall_clock.jpg

Zmanjšajte temperaturo

Ko nam je nekoliko hladno, nas lastno telo poskuša ogreti – tudi tako pa porablja kalorije. Zato pazite, da v stanovanju nikoli ni pretoplo.

Razgrnite zavese

Strokovnjaki pa so ugotovili tudi, da več hrane pojemo v temnih prostorih. Menda se takrat sebe manj zavedamo ter zato jemo brez  večjih ovir. Če nimate dovolj velikih oken, torej kupite kakovostna svetila.