Mesto je oblikoval arhitekt Rolf Disch in je zgrajeno po standardih pasivnih hiš. Vsebuje pametni fotovoltaični sistem ter plošče, ki so nameščene na vsako streho vseh tamkajšnjih hiš in stanovanjskih kompleksov, obrnjene pa so proti soncu, tako da prestrežejo kar največ sončnih žarkov. Površina solarnih plošč na strehah se podvoji, ko sonce ne sije.

solarno_mesto_1.jpg

Varčna skupnost

Projekt solarnega mesta vključuje celotno skupnost v okolju prijazno družbo, ki ji ni treba skrbeti za drago električno energijo, saj vso potrebno proizvedejo sami. Poleg stanovanjskega dela pa je zgrajen tudi poslovni del s trgovinami.

solar_city.jpg

Napredne tehnologije, integrirane v Sonnenschiff, kot je denimo vakuumska toplotna izolacija, bistveno povečajo energijsko učinkovitost fotovoltaičnega sistema ter tako zmanjšajo izpuste škodljivih toplogrednih plinov v ozračje.

solarno_mesto_naslov_3.jpg

Prilagojene strehe s ploščami

Vsak od domov je sicer zelo preproste oblike, takšne pa so tudi strehe, ki so oblikovane tako, da poleti ustvarjajo senco pred močnim soncem, pozimi pa sončnim žarkom dovolijo, da dosežejo bivalne prostore. Na strehi stanovanjskega kompleksa so denimo urejeni tudi urbani vrtovi, ki jih ravno tako vzdržujejo s sončno energijo. Poleg njih so nameščeni tudi zbiralniki deževnice, s katero stanovalci zalivajo rastlinje.