Prireditev si bo mogoče ogledati v Cankarjevem domu od 15. ure naprej. Simpozij se bo odvijal že peto leto zapored in tako povezal naše glavno mesto s svetovnimi prestolnicami in trenutnimi trendi arhitekture. Predavali bodo priznani arhitekti, ki bodo skozi predavanja in vizualno predstavitev pokazali svoje videnje oziroma dojemanje arhitekture, oblikovanja in kulture ter ne nazadnje predstavili svoje matične države.

lj_oris_2.jpg

Obenem bodo razpravljali tudi o težavah v arhitekturi in njihovem delu, današnjem stanju narave in okolja ter pomembnosti okolju prijaznega načrtovanja in oblikovanja. Simpozij tako postaja tradicionalen dogodek, na katerem se vsako leto zbere več ljudi; lani, na primer, je bilo obiskovalcev kar šeststo.

oris_mansilla_tunon.jpg

Letos bodo svoje projekte predstavili naslednji znani arhitekti: Miha Kajzel iz Slovenije, Lada Hršak iz Hrvaške, Mansilla Tuñón iz Španije (na sliki) in Heinz Tesar iz Avstrije; dogodek pa bo povezoval moderator Matevž Čelik. Organizatorja prireditve sta Oris – hiša arhitekture skupaj z Zavodom Trajekt.