Za to opravilo ne boste potrebovali niti veliko časa niti truda.

Popravilo kotlička, ki ne preneha splakovati

Če imate v kopalnici standardno stranišče ali kotliček z dvojnim splakovanjem in ste naveličani poslušati neprestano splakovanje vode, potem imamo za vas preprosto rešitev. Kotliček se namreč lahko hitro pokvari in včasih ob splakovanju ne ve, kdaj se ustaviti, včasih pa se prehitro ustavi in kasneje kar naenkrat začne spet splakovati vodo. Tako izgubimo veliko vode, stroški pa se povečajo.

toilet_tank.jpg

Postopek popravila

Najprej odprite in odstranite pokrov kotlička ter si natančno oglejte sestavo straniščnega kotlička. Čeprav se mehanizmi med seboj lahko razlikujejo, vsi delujejo po istem načelu, prikazanem na skici. Do nepravilnosti lahko pride, ker je zaporka na dnu vodilne palice oziroma cevi poškodovana ali ker je veriga, ki povezuje zaporko na dnu kotlička in plovec, preveč razrahljana in upognjena. V tem primeru preprosto poravnajte verigo in jo napnite, zaradi česar boste v trenutku odpravili tudi glasne zvoke, ki jih kotliček oddaja.

toilet_repair.jpg

Vzrok za težave pa je lahko tudi plovec, na katerega je privezana zaporka. Če je kakor koli poškodovan, ga boste morali zamenjati z novim. Poskušajte ga namestiti nazaj na prvotno mesto, če se je premaknil ali razrahljal.