Barvna shema

Ključ do uspeha je ravnotežje. Stene prepleskajte z nevtralno barvo – denimo svetlo sivo, rjavo, sivkasto rjavo, bež ali kremno; ob stropu pa pustite bel rob in tako sobo hitro spremenite v bolj elegantno. Nekaj barve nato vnesite s pohištvom in dekoracijo. Odločite se za takšne, ki so po godu vsem stanovalcem in poskrbite, da se med seboj ujemajo. Prav tako pa omejite tudi njihovo število, sicer bo soba delovala prenatrpano.

anniversary_half_plaid.jpg

Pohištvo

Pohištvo naj bo udobno in brez veliko okrasja. Izogibajte se težkim materialom in pretiranim podrobnostim (denimo rezbarijam). Kosi naj bodo preprosti, minimalistični, vendar spet ne preveč strogi.

Tkanine

Stanovanje lahko vedno popestrite z nekaj potiskanimi tkaninami, vendar se izogibajte takšnim, ki so tesno povezane z ženskim ali moškim okusom (denimo veliki cvetovi ali škotski karo). Poiščete pa lahko črtaste ali geometrijske vzorce, ki jih lahko uporabite tudi za tapete.

Zavese

Izogibajte se preveč načičkanim zavesam in raje izberite čim bolj preproste. Predvsem se izogibajte resicam, naborkom in cvetovom. Odlična izbira so nevtralna notranja senčila.

light_living_room1.jpg

Dekoracija

Vsak stanovalec naj si izbere nekaj dekorativnih predmetov, s katerimi želi svoj prostor spremeniti v bolj osebnega. Nikar namreč ne poskušajte spremeniti svoj dom v popoln. Ravno različni dodatki bodo poskrbeli, da ne bo deloval kot običajen razstavni prostor. Domače ozračje ustvari ravno mešanica stilov, oblik in tekstur.

Čar kompromisa

Pričakujte, da bo več stanovalcev vedno imelo različno mnenje, zato se naučite sklepati kompromise. Če njemu denimo ni všeč vaša izbira jedilnih stolov, jih lahko morda preoblečete v tkanino, ki mu bo po godu. Če pa si on želi preveč minimalistično knjižno polico, je lahko ta morda narejena iz materiala, ki bo bolj privlačen zanjo. Nikoli ne pričakujte, da bo v skupnem stanovanju vse všeč obema. Toda ravno takšna mešanica okusov lahko domovanje spremeni v posebno.

interior_the_kitchen_and_dining_room_red_and_black_012357.jpg

Več primerov opremljanja, ki je po navadi po godu obema spoloma, si oglejte tukaj.