Na 580 kvadratnih metrih so arhitekti oblikovali domovanje za uspešnega kirurga in njegovo veliko družino. Zgradba je dobesedno vgrajena v pečino in se ji po obliki povsem prilagaja. Tako je nastalo več nivojev hiše, ki se spuščajo proti morju, do katerega vodijo tudi pešpoti. Objekt stoji približno 50 metrov nad morsko gladino in ponuja sanjski razgled na oceanom z vseh predelov hiše.

alvarez_beach_house_3.jpg

Razporeditev prostorov

Prostori za druženje in preživljanje prostega časa z družino so zgrajeni blizu glavnega vhoda, raztezajo pa se v dveh nadstropjih in tudi zunaj na terasi ter v okolici bazena. Prostori za otroke so ločeni od tistih za starše: dve nadstropji nad območjem za dnevno druženje so otroške sobe za fante in njihove goste, medtem ko so prostori za starše in hčerke pod tem območjem v najnižjih etažah.

alvarez_beach_house_2.jpg

Bazen s površinami za rekreacijo je v nižje ležečem predelu hiše, okoli njega pa so tudi številne manjše terase, ki gledajo proti morju in hišo popolnoma povežejo z okolico. Notranji prostori so svetli in povsem odprti proti zunanjosti, kar omogočajo številne steklene površine, ki se raztezajo tudi čez celo steno v posameznem nadstropju, ter številna strešna okna in do najnižjih predelov segajoče odprtine v stropu.

alvarez_beach_house_5_v_clanku.jpg

Več fotografij te zanimive priobalne hiši pa si oglejte v naši fotogaleriji.