Klasično pohištvo in trendovske barve zidov

Stene prepleskajte z barvo, ki je pomirjujoča in vas osrečuje. Najbolje se obnesejo zelena, modra, rumena in vijolična. Ne ustvarjajte vzorcev, saj jih boste začeli opazovati, ko ne boste mogli spati.

Urejanja se lotite tako, da najprej izberete pohištvo in tkanine, nato pa z njimi uskladite barvo sten. Barvo sten vedno izberemo zadnjo, ker jo je najlažje in najceneje zamenjati. Prav zaradi tega jo lahko uskladimo tudi s trendi, medtem ko je pohištvo bolje kupovati na dolgi rok.

V spalnici največ denarja zapravite za posteljo. Pravzaprav je priporočljivo, da je postelja eden najdražjih kosov pohištva v stanovanju. Kakovosten počitek je namreč zlata vreden, zato na tem področju ne varčujte. Konec koncev v postelji preživite okoli tretjino dneva. Žimnico zamenjajte po petnajstih letih.

luxurious_bedroom_interior_design_ideas_wooden_bedroom.jpg

Na prvem mestu naj bo udobje

Pohištvo razporedite tako, da se lahko normalno gibljete po prostoru, ne da bi se mu morali ogibati. Posteljo postavite tako, da je ob steno prislonjena le z zadnjo stranjo. Tako svetuje tudi feng šuj.

Razmislite, s kakšnimi svetili jo boste opremili. Vsekakor ni dovolj samo ena stropna svetilka. Zagotovo potrebujete vsaj še luč za branje v postelji. Priporočamo LED-sijalke, ker ne grejejo tako močno kot običajne, poleg tega pa svoj snop svetlobe ne razpršijo, temveč usmerijo.

Mnogi strokovnjaki odsvetujejo gledanje televizije v spalnici, vendar pa jo vanjo lahko postavite, če vas sprošča. Mnogi namreč med gledanjem televizije začnejo dremati. Pospravite jo nekam, kjer ne bo pritegnila veliko pozornosti; idealno je, če jo lahko zaprete v omaro.

house_cleaning_port_aransas2_bj36.jpg

Več fotografij spalnic si lahko ogledate tukaj.