Popoldneve preživljajte z družinskimi člani

Namesto da po službi poberete otroka v šoli in ga odpeljete domov, ga raje odpeljite ven na sladoled ali čaj. Če imate starejše otroke, se lahko z njimi dogovorite in srečate v parku ali restavraciji. Uživajte na svežem zraku!

Večerni sprehod

Po večerji se odpravite na krajši sprehod, ne glede na to, ali imate še kaka gospodinjska opravila. Že deset do dvajset minut hoje ali kolesarjenja je namreč lahko prav osvežilnih, še posebej, kadar je vročina čez dan neznosna.

woman_walking_6.jpg

Prestavite večerjo

Prestavite večerjo na eno uro prej. Tako si prestavite tudi čas kuhanja in pomivanja posode, zvečer pa vam ostane ena ura več, ki jo lahko preživite ob partnerju, otrocih ali prijateljih.

Opazujte zvezde

Ob jasnih večerih lahko na vrtu ali s terase opazujete zvezdnato nebo. Vzemite s seboj nekaj odej in si pripravite vročo čokolado, da bo opazovanje bolj zabavno. Na spletu lahko poiščete tudi zemljevid ozvezdij, ki jih nato poskušate na nebu najti.

watching_the_stars_by_haine905.jpg

Obedujte zunaj

V poletnem času namesto v jedilnici obedujte zunaj, na vrtu ali terasi. Tako zajtrk kot kosilo in večerjo pojdite jest na svež zrak, saj je pomembno, da izkoristite vsako možnost, ko ste lahko zunaj.