Res je, načrtovanje takšnega objekta je kar zapletena zadeva, še posebno, če želite zadostiti določenim standardom kakovosti glede kategorizacije objektov. To pomeni, da je potrebna za pridobitev določene kategorije (govorimo o zvezdicah) v prvi vrsti določena minimalna kvadratura, pa tudi vsebinsko morajo biti prisotni vsi v načrtu vsebovani elementi. Imamo dva zrcalna načrta z dodatkom manjšega prostora v sredini.

Tako sem prostor razdelila na: vhodni del z garderobo, kuhinjski in jedilni kot, kopalnico, spalnico in dnevni kotiček. Vhod je umeščen s strani, na desno je manjši kuhinjski blok, ki je pregrajen s steno z ogledalom, naravnost pa sem umestila dve omari za hrambo garderobe. Kopalnica vsebuje poleg osnovnih elementov tudi bide, ki bo vsekakor povišal standard apartmaja.

Kuhinja je majhna, namenjena za pripravo bolj osnovnih jedi, bistven je jedilni kot z izhodom na teraso. Dnevni del zajema samo manjšo sedežno garnituro z mizico in foteljem, ki se lahko raztegne v pomožno ležišče, dvojno ležišče pa je umeščeno v preostalem delu, ob steni kopalnice je locirana ožja omarica in v nadaljevanju TV, ki je tako viden tudi iz dnevnega prostora.

Darja Hughes, dipl. design. inter.

www.design-hughes.si