Veliko stenskih poslikav je lahko videti prav zanimivih in umetniških, z njimi pa lahko poživite praktično katero koli sobo. Motiv je lahko povsem po vaših željah; predstavlja lahko celo konkretno osebo ali napis imena, prepričanja… Odlični so na stenah spalnice ali dnevne sobe, obstajajo pa tudi kosi pohištva, poslikani z grafiti − najdete jih lahko na spletu.

living_room22.jpg

Poslikava naj odraža osebni stil

Na izbiro imate mnogo dekorativnih grafitov, ki so spremenjeni v pravo postmodernistično umetniško delo. Izberite takšne poslikave, ki odražajo vaš osebni okus in vaš stil, barvno pa naj se ujemajo z notranjo opremo prostora. Vendar pa pisane ali abstraktne grafite v dom umestite le, če imate moderno opremo, po možnosti v čim bolj minimalističnem stilu.

graffiti_art_for_living_room.jpg

Poslikava naj nima preveč različnih barv, da prostor ne bo deloval prenatrpano, umestite pa jo neposredo na bele ali enobarvne stene, katerih barva je tudi del grafita. Zavzema naj del zidu, po izbiri pa jo lahko nanesete tudi na celo steno. Grafite lahko narišete sami, ko vam je dolgčas, ali pa najamete nadarjenega profesionalnega risarja.

Poslikano pohištvo

Poleg stenskih poslikav so v grafite lahko ovite tudi mize, stoli, omarice in drugo pohištvo. Na spletu boste najhitreje našli proizvajalce, ki uporabljajo grafite na pohištvu; risanja pa se lahko lotite tudi sami, če ste nadarjeni. Navdih lahko poiščete v naravi, urbanem okolju ali družinskem življenju, le nekaj domišljije potrebujete.

graffiti_arrow.jpg

Več idej za dekoracijo prostorov z grafiti pa lahko najdete v naši fotogaleriji.