Arhitekt in novi lastnik hiše David Hertz je s svojo profesionalno ekipo dokazal, da res lahko ponovno predelamo in uporabimo praktično kar koli. Hiša v Malibuju je bila prva, ki je bila izdelana iz delov letala 747, medtem ko arhitekt načrtuje, da bo v prihodnje porabil prav vse preostale dele Boeinga in zraven hiše zgradil še objekt za goste, paviljon za meditacijo, umetniški studio in celo skedenj.

hisa_iz_letala_5.jpg

Ponovna uporaba letalskih delov

Tako namerava v celoti porabiti obe krili, letalski trup in pilotsko kabino. Idejo za reciklirano gradnjo je arhitekt dobil pri prejšnjem lastniku zemljišča, na katerem sedaj stoji hiša, saj je ta sestavil okoli dvajset skulptur iz predmetov, ki jih je moč najti na parceli in ob obali.

hisa_iz_letala_4.jpg

Letalsko krilo kot streha

Lastnik hiše je vzel letalsko krilo in z njim prekril streho svojega novega doma, ki stoji na grebenu; letalske dele pa je uporabil tudi za del sten in zaščitno ograjo. Letalo je dobil na razstavi odpisanih letal, kjer so ga razstavili in po delih dostavili v Malibu, vse skupaj pa je arhitekta stalo slabih 35.000 evrov (ali 50.000 ameriških dolarjev). Za pomoč pri gradnji je uporabil še po meri narejene montažne dele, ki lepo dopolnijo strukturo hiše in zmanjšajo skupne stroške gradnje.

hisa_iz_letala_11.jpg

Druge prednosti

Poleg širokega spektra predelanih materialov hiša izkorišča tudi sončno energijo, sevalno ogrevanje in naravno prezračevanje. Zaradi posebne lokacije pa imajo stanovalci  iz vseh predelov hiše sproščujoč razgled na Tihi ocean.

Več fotografij neverjetne hiše, zgrajene iz letala, pa si oglejte v fotogaleriji.