Ameriški oblikovalci Brad Zizmor, Anastasia Amelchakova in Eliane Maillot so elegantno preuredili stanovanje, imenovano Price Residence, in na 4000 kvadratnih metrih ustvarili povsem povezane, a odprte bivalne prostore. Kombinirali so orehov les in opeko, iz katere je izdelana kar cela stena, ki poteka po sredini stanovanja.

price_residence_2.jpg

Obokana vrata in okna

Stena iz opeke ima tudi široke kraljevske oboke nad vsemi prehodnimi vrati. Podobna obokana okna so vgradili na vzhodnem in zahodnem delu stanovanja, da se ujemajo s steno in drugo opremo ter v prostor spustijo kar največ naravne svetlobe. Opeka v interjerju ustvari naraven občutek povezanosti z naravo, tako kot tudi les in klasičen videz.

price_residence_3.jpg

Odprt in svetel prostor

V odprtem dnevnem prostoru, ki je nadaljevanje jedilnice in kuhinje, so ob opečnati steni nameščene lesene stopnice. Te povezujejo podstrešni del stanovanja, kjer sta tudi terasa in vrt, z osrednjim spodnjim predelom, hkrati pa tudi okrasijo opeko. Strop sestavljajo leseni tramovi, razporejeni okoli več strešnih oken. Kuhinja in družinska soba sta umeščeni v najbolj osvetljeno območje.

price_residence_4.jpg

Velika drsna vrata, ki zavzemajo kar celo steno, predstavljajo ločnico med glavno spalnico, otroškimi sobami na eni strani in prostori za dnevno preživljanje prostega časa na drugi.

price_residence_5.jpg

Igra materialov

Oblikovalci so izbrali nove materiale z naravnim videzom, na primer talne obloge in omare iz starega orehovega lesa, bambusove dodatke, jeklena vrata in ploščice zemeljskih barv. Vse teksture in površine so otrokom in živalim prijazne, trpežne in trajnostne.