Naj vaš dom postane moderno zatočišče, ne glede na to, ali živite v hiši ali stanovanju. Navdih najdite v stoletnem urejanju kolonialnih hiš in mehiških haciend, ki je bilo pod vplivom starih civilizacij, na primer Aztekov in Majev. Ti so v interjer vnesli mističen pridih in občutek povezanosti z naravo.

mexican_01.jpg

Značilnosti mehiškega stila

Tako pri urejanju notranjih prostorov kot zunanjih je poudarek na bogati mešanici intenzivnih barv, tekstur in vzorcev ter na naravnih materialih, kot so usnje, trs, ratan in terakota. Težko se izognete železu, ki je lahko kovano ali neobdelano, saj je v pristnih mehiških domovih sestavni del miz, stolov, postelje, vrat in nekaterih dekorativnih elementov (lestenec, svečnik).

Če želite vsaj delček Mehike prinesti v svoje domovanje, uporabite keramiko, opeko, les, raznovrstne kaktuse, barvite pletene košare in čvrsto tkane odeje, ki imajo tradicionalne mehiške vzorce.

mexican_bedroom_interior_design.jpg

Barve, opeka in keramične ploščice

Kosi pohištva so masivni in rustikalni, na primer iz masivnega borovega lesa; pogosto pa so uporabljeni topli toni oranžne, rdeče, rožnate in indigo modre barve. Tla so pogosto prekrita oziroma izdelana iz opeke in terakote, da v sobi ustvarijo topel in naraven vtis, obenem pa pomagajo zadrževati toploto v prostoru.

V kopalnicah so obvezne keramične ploščice: če ste ljubitelj podrobnosti, se lahko poigrate z velikim izborom najrazličnejših barv in vzorcev ploščic. Motivi na njih v veliki meri spominjajo na maorske risbe.

mexican_style_house_interior_design_3333.jpg

Prepletanje tradicije in mode

Mehiški stil bo najprimernejši za vse tiste, ki preprosto uživajo v barvah in se jih ne bojijo kombinirati. Prepletete lahko več živih barv, tudi na videz nezdružljivih, spajate staro z novim, klasično z modernim in več. Če ne želite preveč vpadljivega stila, pa lahko izberete le posamezne mehiške dekorativne elemente, denimo opeko na tleh ali dekorativne blazine.

Več fotografij mehiškega stila interjerja pa si oglejte tukaj.