Ta zaščita za stopnice pravzaprav ustvari varnejšo prehodno pot, obenem pa stopnišče zaščiti tudi pred praskami. Predstavlja lahko dekoracijo, uporabite pa jo lahko tako na stopnicah zunaj pred vhodom kot v notranjosti.

stair_treads_664_1.jpg

Guma

Če želite zaščitno preprogo položiti zunaj, naj bo izdelana iz gume, ki je trpežna in prenese različne vremenske razmere. Zaščitne podloge iz gume so poceni, vzdržljive in priročne, če imajo na hrbtni strani lepilo. Primerne so tudi za notranje prostore, vendar bodo videti lepše zunaj.

stair_treads_blue.jpg

Dekorativna zaščita

Zaščitne podloge pa so lahko narejene tudi iz tkanine, natančneje iz istih vlaken kot preproge, in se lahko popolnoma ujemajo z notranjo opremo ali preprogo na začetku stopnišča. Priljubljene so polkrožne preproge, ki stopnice prekrijejo le delno, obstajajo pa še podolgovate, elipsaste in druge oblike.

stair_treads.jpg

Povečajte udobje doma

Z zaščitno prevleko čez stopnice boste preprečili padce in hkrati okrasili prostor. Zaščita se namreč trdno pritrdi na vsako stopnico posebej, zato je odlična alternativa navadnim stopniščnim preprogam. Običajno imajo podloge na hrbtni strani že nanešeno lepilo, tako da jih samo enostavno položite na predhodno očiščene stopnice.