Pohištvo za deljene otroške sobe je lahko izredno moderno in očarljivo. Najboljša oprema takšnih sob je tista, ki odraža okus in osebnost obeh otrok. Pri načrtovanju upoštevajte določene zakonitosti in uporabite domišljijo ter svojo kreativnost.

Dogovor o ureditvi

Pri urejanju sobe morate z otrokoma najprej doseči dogovor, kaj pravzaprav želite spremeniti in kako. Če oba obožujeta zeleno barvo, potem boste prostor zagotovo okrasili z zelenimi odtenki. Če sta privrženca športa, živali ali narave, lahko ustvarite tematsko sobo, ki bo njune interese le še poudarila.

shared.jpg

Ločeni prostor

Tudi če sta v istem prostoru dva otroka, pa to še ne pomeni, da ne potrebujeta zasebnosti. Poskušajte ustvariti ločeni območji za vsakega otroka posebej, kar najlažje storite, če postelji postavite na nasprotni strani sobe, vmes pa namestite druge kose pohištva, denimo omaro ali kavč. Če vam močno primanjkuje prostora, pa izberite pograd, ki nudi skrite kotičke za vsakega posameznika.

Dekoracija

Vsak izmed otrok naj se počuti nekaj posebnega, zato v sobo vnesite tudi osebno noto. Dodajte nekaj dekorativnih blazin na vsako posteljo, ki bodo odražale otrokov stil, ali pa nad vzglavjem nalepite velike začetnice njegovega imena. Poigrajte se z živimi in nevtralnimi kombinacijami barv, da soba ne bo delovala prenatrpano.

shared_kids_room_in_green_and_yellow.jpg
e

Prostor za shranjevanje

Prostora za shranjevanje predmetov bo kaj hitro primanjkovalo, zato uporabite vgradne omare ter pletene ali plastične košare, obenem pa ne pozabite izkoristiti vertikalnega prostora vse do stropa. Večje predmete lahko zložite tudi na omaro. Oba otroka naj imata enakovredno število igrač, šolskih pripomočkov in omar, da ne bosta ljubosumna drug na drugega.

Več fotografij kreativnih otroških sob za dva pa najdete v fotogaleriji.