Bela po navadi velja za "varno" izbiro barve kuhinje, ampak zakaj bi ostali pri tako sterilni in dolgočasni barvi, če pa lahko izberete bolj zanimive odtenke, ki popestrijo celoten prostor?

Kovinska barva

Posebno popularen je kovinski videz srebrnega sijaja, ki je lahko presenetljivo drzen. Kombinirajte ga s katero koli barvo želite, na primer, rdečo ali rožnato, da popestrite monotonost.

Odtenki rumene

Letos boste v notranjem opremljanju in še posebno v kuhinjah videli veliko barv, kot so rumenozelena, (umazano) rumena in barva žvepla. Ti odtenki niso za plašne, rumeno barvo pa sicer lahko omilite z elementi industrijskega grafita ter slivovega ali orehovega lesa.

yellow_kitchen.jpg

Kombinacija sive in bež barve

Letošnji trend je tudi kombinacija sive in bež barve; prefinjeni in nevsiljivi odtenki se še posebno dobro ujamejo z belo barvo ali svetlim lesom kuhinjskega pulta.

Svetlo modra

Ne glede na stil kuhinje, ki ga imate radi, je svetlo modra idealna barva, saj s pravo dekoracijo ustvari kar več stilov naenkrat. Sijoča modra barva lahko deluje ledena in hladna, po drugi strani pa je lahko končni videz brez pretiranega sijaja klasičen.

kitchen_in_blue1.jpg

Bordojsko rdeča

Rdeča je že dolgo priljubljena izbira za barvo kuhinje, vendar pa je ta odtenek odmaknjen od klasičnih v bogatejšo oziroma temnejšo bordojsko rdečo barvo. Odlično se kombinira z belo ali svetlimi odtenki lesa, na primer, bukovega.

Vijolična barva

Barva jajčevca je bila v zadnjih nekaj letih zelo priljubljena, sedaj pa jo je zamenjal svetlejši vijolični odtenek, ki deluje sprano in se prav tako lepo poda zraven bele kuhinje.

violet_kitchen_design.jpg

Olivno zelena

Ta vsestranska zelena uspe biti obenem sveža, pomirjujoča, energična in vedra barva. Če vam je všeč naraven videz podeželske kuhinje, je to pravi izbor.

Barva grafita

Barva grafita je nova črna, ki ne potrebuje toliko poliranja kot nerjaveče jeklo, vendar boste dobili enak industrijski občutek in eleganten videz minimalizma v vaši kuhinji.

aspire_metro_wenge.jpg

Svetlo rožnata

Svetlo rožnata je primerna za manjše kuhinje, saj jih poživi in posvetli, če pa imate večjo sobo, je videti dobro v kombinaciji z orehovim lesom.

Kamelja barva

Barva kamelje dlake je letos priljubljena modna barva za oblikovalce oblačil pa tudi za ustvarjalce kuhinj. Da pa ne bi delovala preveč pusta in monotona, izberite kuhinjo s svetlečo odbojno površino.

Več fotografij trendovskih barv kuhinj najdete v naši fotogaleriji.