Gehan Ahmed Nagy Radwan, Sameh Morsj Gad El-Rab Morsi in Ahmed Magdy Ali so zasnovali futuristično stolpnico, ki po videzu spominja na skladovnico, zloženo iz krogel in številnih pravokotnih enot, visoko dvigajočih se v nebo. Nasprotne geometrijske oblike so simbol za različne namembnosti, ki jim bo konstrukcija služila: sanjski mehurčki predstavljajo idealizem in žive celice, skupek kock pa realno življenje.

stairwaytoheaven_morsi_ali_prvi.jpg

Novo življenje

Arhitekti pravijo, da projekt odpira "četrto dimenzijo" prebivalcem. Nova realnost je tisto, kar naj bi želeli resnično ustvariti, in mešanje sanj o prihodnosti s koreninami preteklosti, vprašanji identitete in skupnosti.

Stolpov naj bi zgradili več po vseh barakarskih naseljih ter tako spremenili življenje ljudi v revnih mestnih četrtih Kaira. Sanje arhitektov so, da bi se prebivalci aktivno vključili v posamezne sklope nebotičnika, namenjene izobrazbi, zdravju, delu, zabavi in svobodi.

stairwaytoheaven_morsi_ali_3.jpg

Okolju in ljudem prijazna stolpnica

Zgradba bo reciklirala in ločevala odpadke ter ustvarjala dobre vire iz slabih. Med stanovanjskimi enotami želijo zasaditi palme in druga drevesa, ki bodo, zahvaljujoč posebni foliji, uspevala tudi na visoki nadmorski višini.

stairwaytoheaven_morsi_ali_2.jpg

Kroglice in kocke v kontrastni belooranžni barvi so vizualno nekaj posebnega, vendar pa prava vrednost leži v sporočilu projekta. V tem tako pomembnem času v egipčanski zgodovini je vizija mesta, ki ljudem prinaša svobodo, zdravje in priložnosti, natanko to, kar prebivalci najbolj potrebujejo.