Notranja oprema je po navadi odvisna od našega okusa pa tudi počutja. Precej hitro jo je mogoče tudi zamenjati. Zunanjosti doma pa ne opremljamo le zase, temveč kar za ves svet.

Naj vas navdihne narava

Najlažje se je odpraviti na sprehod in si ogledati, katere barve prevladujejo v naravi, ki obkroža naš dom. Hiša, ki jo obkrožajo zeleni hribi in bele gore, ima pač povsem drugačno barvno okolje kot hiša, ki jo obkrožata modro morje in peščena mivka. Barve zunanjega dela torej vsekakor najprej uskladite z naravo. Z gorami se tako lepo podajo rjavi, temno rdeči in zeleni toni, z morjem pa modri, peščeni in svetlo rumeni.

red_house_03.jpg

Opravite posvet s strokovnjakom

V veliko pomoč so vam lahko lokalni proizvajalec barv, izvajalec del ali dekorater. Ker imajo takšni strokovnjaki veliko praktičnih izkušenj v vašem okolju, vam lahko hitro razložijo, zakaj nekaj ni izvedljivo, nekaj pa je še posebno priporočljivo. Zagotavljamo vam, da lahko zelo hitro razrešijo skoraj vse vaše dvome.

Upoštevajte stil svojih sosedov

Svoj dom uskladite s prevladujočim stilom svoje soseske; nič pa ni narobe tudi, če svoj navdih poiščete še drugje. Sprehajajte se po sosednjih soseskah, pregledujte svetovni splet in specializirane revije, oči pa imejte na pecljih celo, ko potujete. Ko vam nekaj pritegne pozornost, prosite lastnika za nekaj minut časa in pridobite znamko uporabljenih barv.

very_nice_house1.jpg

Zanesite se na svoj okus

Seveda pa upoštevajte tudi lasten okus. Ogromno izbiro barv in barvnih kombinacij zožite po prej omenjenih točkah, nato pa izberite tisto, ki je najbolj všeč vam. Svetujemo vam tudi, da se ne ozirate na trende. Ti nas lahko namreč nemalokrat zavedejo. Vaša izbira naj odseva vašo osebnost in vas razveseli prav vsakič, ko se vrnete domov.