Dom mora imeti edinstveno osebnost

Vsak dom mora biti ogledalo svojih stanovalcev: mora biti nekaj posebnega, ne pa sterilna reklama iz pohištvenega kataloga. Prostor mora imeti osebnost, v njem pa naj bo nekaj stvari, ki veliko pomenijo samo vam: spomin s potovanja, družinska slika, odprt časopis, razmetani šolski zvezki. Vaš dom lahko opremi tudi profesionalec, toda le vi mu lahko vdihnete dušo.

Obstaja torej razlika med domovanjem, ki je lično pospravljeno, in domovanjem, ki je samo pusto. Tudi zadnje ima lahko drago in šik opremo, toda ta sploh ne bo prišla do izraza - končni videz bo nekako bolj podoben galeriji, ki pa je opremljena tako, da do večjega izraza pridejo slike. Posebno ljudje, ki se odločijo za minimalističen interjer, se pogosto bojijo vključiti še kaj več od bele in črne barve ter povsem ravnih linij. Toda tolikšna zadržanost je odveč - videz prostora morate nekoliko začiniti, kar pa najlažje storite z dekoracijo.

living_room_decorations.jpg

Več dekorativnih predmetov postavite na eno mesto

Lepo opremljen dom dekorirate tako, da najprej dobro razmislite, kaj boste umaknili radovednim pogledom, kaj pa boste razstavili. Vsak dom mora imeti vidnih nekaj osebnih stvari, sicer se bo gostom zdelo, da ste se morda šele vselili. Vendar pa dekoraterji odsvetujejo, da na vsako primerno površino postavite po en predmet. Namesto tega na enem mestu v prostoru razstavite več predmetov hkrati.

Morda vam takšna ideja trenutno ne deluje ravno zelo minimalistična, vendar pa je, če ne izberete ravno preveč kičastih spominkov, izjemno učinkovita. Takšne skupine stvari so dobrodošel kontrast čistim linijam, v prostoru pa ustvarjajo središčno točko pogleda, na kateri si lahko odpočijemo oči.