V Poreču, na primer, so psi na plaži izrecno prepovedani. Hišnim živalim pa prav tako ne dovolijo vkrcanja na ladjo za otok svetega Nikolaja, bližnjo priljubljeno turistično točko. Seveda lahko na prepoved psov naletite v marsikaterem hrvaškem kampu in bližnji obali, o čemer se dobro pozanimajte, še preden se odpravite na dopust.

porec_2.jpg

Znaki za prepoved

Na prepoved opozarjajo posebne table in zastave, ki so postavljene v pristanišču, na plažah in po vsem otoku svetega Nikolaja. Prepoved sicer ne velja za zadnjo stran otoka, ki gleda proti morju oziroma stran od celine. Tam je osamela divja plaža, primerna za avanturiste in zaljubljence z domačimi živalmi.

pes_tece_ob_morju.jpg


Na otok Sv. Nikolaja lahko svojega psa pripeljete le po zraku. Prav tako se boste morali vseskozi ozirati čez ramo, ali ste v prekršku, saj nadzor opravljajo redno in temeljito. Varni boste le, če psa na prepovedanem območju prenašate v naročju, tako da se ne dotika tal, saj s tem ne kršite prepovedi.

psi_ne_smejo_plavat.jpg

Diskriminacija za lastnike psov

Čeprav se lokalni prebivalci borijo, da bi prepoved odpravili, saj je po njihovem mnenju diskriminatorna do vseh lastnikov domačih živali, obenem pa odganja tudi turiste, pa nič ne kaže v tej smeri. Zato se pred odhodom na dopust pozanimajte, ali lahko pse pripeljete s seboj. Počitniški kampi na območju Poreča, kjer psom izrecno dovolijo bivanje, so na primer kamp Ulika, Delfina, Laguna Park, kamp Kempinskega in drugi.