Veliko ljudi svoje zidne niše, spremenjene v omare, polni s kopico nepotrebnih stvari, čeprav se sicer pritožujejo, da doma nikoli nimajo dovolj prostora. Zakaj jih torej ne bi bolje pospravili, dela pa spremenili v domačo pisarno?

Vsebuje naj le tisto, kar potrebujete

Seveda domača pisarna, ki je urejena v zidni niši, pač ne more biti velika, zato najprej dobro premislite, kaj v njej res potrebujete. Vanjo postavite samo delovne elemente, pozabite pa na kakršno koli neuporabno dekoracijo. Pisarniško opremo lepo pospravite.

closet_home_office_organization_e1303141886139.jpg

Naj bo lično urejena

Čeprav je vaša pisarna v niši, to še ne pomeni, da mora biti tako tudi videti. Čeprav je prostor majhen, ga lahko lepo uredite. Prepleskajte notranje stene in obesite fotografijo. Kupite ujemajoče se pisarniške pripomočke. Kjer so vrata, pa obesite še privlačno zaveso.

closet_home_office_color.jpg

Vaše delo ne bo raztreseno po vsem domovanju

Takšna ureditev je lahko tudi zelo pozitivna. Ker bo prostor majhen, ga boste lažje uredili, veliko manj pa bo tudi pospravljanja in čiščenja. Pisarna bo lažje dostopna, vaše pozornosti pa ne bodo motile druge stvari, kot bi se lahko dogodilo v večji sobi. Prav tako vaše delo ne bo ležalo po vsem stanovanju.

9_23_09homeoffice2.jpg

Potrudite se za udobnost

Ker je prostor majhen, ne potrebuje veliko opreme, zato lahko kupite čim boljšo. Namestite pravo velikost mize, stol pa naj bo udoben in ergonomski. Odločite se za varčna LED-svetila.

Morda se vam zdi, da bo pisarna v zidni niši veliko preveč natrpana, vendar pa boste kmalu spoznali, da ste z odstranitvijo vse nepotrebne navlake pridobili ravno dovolj prostora.