Vhod v hišo je na severovzhodni strani, ko pa ga prestopimo, se znajdemo v velikanskem prostoru, čigar jugozahodna stena je od stropa do tal povsem steklena in ponuja prekrasen pogled na urejen zelen vrt. To pa še ni vse – obenem je mogoče videti pomirjujočo vodo bazena kakor tudi hribe v daljavi. Že pri vstopu v dom se torej obiskovalec zave, da je hiša igra odprtih in zaprtih prostorov. Poleg tega je uporaba stekla ravno tolikšna, da se stanovalci počutijo povezani z naravo; hkrati pa ni prevelika, tako da dom še vedno nudi občutek varnosti in zaščite.

1304019673_zb173_119_p_1000x750.jpg

Arhitektura, ki omogoča hitro preureditev

Hiša je zgrajena tako, da ima pravzaprav več delov različnih velikosti. To družini omogoča, da se posamezniki po želji nekoliko bolj osamosvojijo, ne da bi bila za to potrebna obsežna gradbena dela. Arhitekti so torej zasnovali družinsko hišo, ki praktično raste s svojimi stanovalci. Omogoča veliko fleksibilnost in se prilagaja družinskim razmeram. Hiša je torej zgrajena z upoštevanjem sobivanja različnih generacij, ki imajo verjetno različne življenjske stile in si zato želijo več zasebnosti.

Kot večina novogradenj danes je seveda hiša tudi pasivna. Njena jugozahodna lega omogoča optimalni izkoristek sončne energije, ki je še večji zaradi temnih tal. Na streho so postavljene sončne celice, vgrajena pa je tudi geotermalna toplotna črpalka.

1304019766_zb173_188_2_p_1000x522.jpg

Več fotografij stanovalcem in okolju prijazne družinske hiše v nemškem Stuttgartu si lahko ogledate tukaj.