Zelena konstrukcija je plod že tradicionalnega natečaja Trimo Urban Crash, s katerim podjetje Trimo tekmovalce spodbuja, da s pomočjo naprednih gradbenih materialov in tehnologij poiščejo kreativne rešitve za urbana okolja. Nagrajena poljska študenta sta lahko na slavnostni otvoritvi tribune občudovala svojo konstrukcijo v končni verziji.

trimo_contesty_1.jpg

Slavnostna otvoritev javne tribune

Otvoritev tribune je potekala v centru stanovanjske soseske ljubljanskih Fužin, odprla pa sta jo Tatjana Fink, glavna direktorica Trima, in Janez Koželj, podžupan Mestne občine Ljubljana.

trimo_contesty_2.jpg

Pester spremljevalni program z akrobatsko skupino Dunking Devils, plesno skupino Bast in raperskim nastopom Adama Velića se je zaključil s pogostitvijo v Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, kjer je potekala tudi delavnica za študente, katerih projekti so se uvrstili v ožji izbor letošnjega tekmovanja.

trimo_contesty_naslov.jpg

»Odgovorna arhitektura«

Kreativno delavnico je vodil priznani arhitekt Cyril Shing z univerze za umetnost in arhitekturo v Londonu, ki je v preteklosti sodeloval tudi s svetovno priznanim arhitekturnim birojem Zahe Hadid. Tridnevna delavnica, na kateri so udeleženci raziskovali pomen trajnostnega razmišljanja pri arhitekturnem in oblikovalskem ustvarjanju, se je dan po otvoritvi končala s predstavitvijo končnih izdelkov na simpoziju in enodnevno ekskurzijo po Sloveniji.