Družinski dom sestavljajo preproste linije, ki pa kot celota delujejo veliko bolj kompleksno. Arhitekti so namreč želeli postaviti objekt, ki bo na prvi pogled deloval preprosto, vendar pa bo hkrati s svojo drugačnostjo pritegoval vso pozornost v soseski.

1304720324_2.jpg

Osnova načrta je bila zelo preprosta geometrijska oblika – kvadrat, okoli katerega so nato arhitekti zasnovali ves dom. Hiša je sicer pravokotna, vendar pa jo lahko prepolovimo na dva kvadrata (oziroma dva doma). Pa tudi sobe so nadaljnja razdelitev kvadrata na manjše kvadrate.

1304720327_1.jpg

Druga ideja, ki zaznamuje videz objekta, pa je igranje z globino in prostornino ter zato tudi s svetlobo in senco. Arhitekti niso iskali simetrije, temveč vizualno ravnotežje. Bolj kot številke jih je zanimalo, kako lahko na najbolj idealen način ujamejo naravno igro svetlobe in sence na izbranem območju.

1304720351_10.jpg

Moderen videz pa so arhitekti še poudarili z uporabo belega betona, ki deluje izjemno čisto, ponoči pa se privlačno blešči. Tla so pokrita s parketom, kopalnica pa v marmorju.