Vsa vrata naj bodo na vidnem mestu

Vlomilec bo za svoj vhod izbral vrata, ki delujejo najbolj skrita. Velika drevesa in razraslo grmičevje lahko zakrivajo pogled vaših sosedov na vaš dom, poleg tega pa vlomilcu nudijo tudi idealno skrivališče, medtem ko čaka na najboljšo priložnost za vlom. Drevesa in grmičevje zato redno obrezujte, slednje pa ima lahko celo trnje.

Preverite varnost svojih vrat

Seveda vam lahko predlagamo, da kupite najmodernejša vhodna vrata, ki so ojačana z jeklom in tako naprej, toda svojo varnost lahko povečate tudi tako, da preverite, ali so vrata pravilno nameščena in če je vsak vijak trdno privit na svoje mesto. Bolj trdno ko so vrata pripeta na steno, težje bo skoznje vlomiti. Šele ko so vaša vrata trdno vpeta, lahko začnete razmišljati o varnostnih ključavnicah.

hpim0420.JPG

Ključavnice in zapahi

Skozi običajna vrata s tradicionalno ključavnico res ni težko vlomiti, zato je priporočljivo, da namestite vsaj še zapah. Zapahi niso dragi, brez ključa pa jih ni lahko odpreti, zato povečajo vašo varnost. Prepričajte se le, da znajo vsi domači hitro odpreti vse ključavnice in zapahe, ki ste jih namestili, saj se sicer lahko znajdejo ujeti za vrati v primeru nevarnosti.