Ko se zamenja letni čas, ustrezno prilagodite tudi termostat na svojem hladilniku. Pozimi mora biti zaradi ogrevanja nastavitev temperature nižja kot poleti.

Hladilniki, ki se lahko odtalijo avtomatsko, so načeloma manj učinkoviti kot tisti, pri katerih moramo za odtalitev poskrbeti sami, vendar le, če zanje primerno skrbimo. Zamrzovalnik moramo denimo odtaliti, če ima na stenah več kot pol centimetra ledu.

inspiring_kitchen_renovation_by_sublime_cabinet.jpg

Kadar je vaš zamrzovalnik skorajda prazen, vanj postavite vrče in plastično embalažo, ki ste jih napolnili z vodo. Ko bo ta zamrznila, bo imel zamrzovalnik naenkrat veliko manj prostora, ki ga bo moral ohranjati hladnega.

Hrano iz zamrzovalnika odtalite tako, da jo dan prej postavite v hladilnik. Tako ga bo tudi ohladila in zmanjšala porabo energije. Prav tako v hladilnik nikoli ne pospravljajte še vroče oziroma tople hrane.

Dvakrat letno dobro posesajte za hladilnikom, redno pa čistite tudi gumo na vratih, saj mora dobro tesniti, da ne bi po nepotrebnem zapravljali energije.

modern_kitchen19.jpg

Hladilnik naj ne stoji poleg štedilnika ali pomivalnega stroja, ne bo pa naj izpostavljen niti neposredni sončni svetlobi. Prav tako mora biti okoli njega nekaj praznega prostora

En večji hladilnik dejansko porabi manj energije kot dva manjša. Zelo star hladilnik pa raje zamenjajte za novega, ki uporablja varčnejšo tehnologijo. Prav tako naj ima zamrzovalnik na vrhu ali dnu in čim manj dodatkov.