Ločite s pohištvom

Z nekaj ustvarjalnosti lahko morda notranjo opremo razporedite tako, da jasno označuje dele prostora za različno uporabo. Takšen način ločevanja je tudi najmanj vpadljiv, saj načeloma ne posvečamo toliko pozornosti posameznim kosom pohištva; naše oko bolj zazna, ali je prostor urejen skladno ali ne. Poskusite torej drugače obrniti sedežno garnituro, knjižne police ali jedilno mizo. Zelo dobro pa ločuje tudi pult.

homes_paris_inpsired_pebble_beach_1_0409_lg.jpg

Ločite z zavesami

To je nekoliko bolj vpadljiv način ločevanja, saj je vaš namen takoj jasen; vendar pa lahko s pravilno izbiro zaves in njihovo dobro postavitvijo prostor dodatno okrasite. Pomislite, kakšna tkanina se bo najlepše podala v prostor. Najlažja izbira so seveda prosojne zavese, saj pritegnejo najmanj pozornosti, toda izjemen učinek lahko dosežete tudi z vzorci ali živimi barvami (ni pa priporočljivo obojega uporabiti skupaj). Če se skladajo z vašo notranjo opremo, lahko izberete tudi zavese iz bambusa.

modern_home_4.jpg

Ločite z barvo

Pleskanje je eden najcenejših načinov, kako spremeniti videz prostora. Če ga želite razdeliti na manjše dele, pa izberite eno barvo, ki jo nanesete v različnih odtenkih (svetlejših in temnejših). Tako bo vizualno soba še vedno delovala enotno, skoraj neopazno pa tudi ločeno.