Pralni in sušilni stroj

Za majhnega otroka je pralni in sušilni stroj le velika luknja, napolnjena z vodo, v kateri bi se bilo čudovito igrati. Vendar pa se malček lahko utopi že v petih centimetrih vode. Če z glavo naprej zlete v pralni ali sušilni stroj, nima več moči, da bi se sam potegnil navzgor in navzven, ker je zgornji del telesa otroka težji od spodnjega. Zato boste najbolj mirni, če boste stroj enostavno zaprli z varnostno ključavnico za otroke. Stroj, kadar ga ne potrebujete, tudi  izključite iz elektrike.

Izdelki za pranje

Vse izdelke za pranje pospravite v zaklenjeno omarico, ki je visoko nad otrokovo glavo in je ne more doseči. Pralna sredstva namreč vsebujejo strupene kemične snovi, zato jih skrbno pobrišite tudi, če se polijejo ali razsujejo po tleh ali stroju.

white_laundry_room_design_1_554x452.jpg

Likanje

Če je le mogoče, likajte, kadar otroka ni v bližini. Samo enkrat se namreč neprevidno zadene v desko za likanje in likalnik lahko pade nanj. Seveda v dosegu krakohlačnikov tudi nikoli ne pustite še vročega likalnika, razen če je ta ravno v vaših rokah. Veliko varnejši so brezžični likalniki.