Dom lahko naredite bolj varen za vse družinske člane, predvsem pa za najmlajše, ki se zaradi svoje radovednosti lahko kaj hitro poškodujejo. Z varnostnimi izdelki, ki jih vgradite v svoj dom, ko otrok dopolni šest mesecev starosti, lahko namreč močno izboljšate splošno preventivno varnost vašega domačega okolja.

child_safety.jpg

Izboljšajte varnost

Da zaščitni produkti res delujejo, so ugotovili v zadnji raziskavi ameriškega centra za okoljsko zdravje otrok v Cincinnatiju. V raziskavo so vključili 350 različnih družin z otroci, starejšimi od šestih mesecev in mlajšimi od šestih let; polovici od njih pa so doma vgradili različne zaščitne izdelke, na primer zaščitne ključavnice, dimne detektorje, zaščite električne vtičnice in tako naprej.

child_safety_2.jpg

V naslednjih dveh letih so bili strokovnjaki nenehno v stiku s preučevanimi družinami, ki so poročale o morebitnih poškodbah otrok. Ugotovili so, da je v domovih, zaščitenih s pomočjo varnostnih pripomočkov in produktov, prišlo do občutno manj poškodb in padcev otrok. Tako jim je uspelo dokazati, da preventiva res deluje in da lahko z enostavnimi in sploh ne zelo dragimi rešitvami bolje zavarujete svojo družino.