Nakupujte doma

Preden se odločite, da morate kupiti novo mizico ali prekrivalo za posteljo, preglejte, če se kaj uporabnega skriva že v vašem domu. Vrtno pohištvo lahko mogoče le prepleskate z novo barvo, naslonjače lahko tapecirate v novem vzorcu, prekrivalo za posteljo sešijete iz starega blaga, mizico pa pričarate tako, da stari jedilni skrajšate noge.

1871340_patio_xl.jpg

Nova raba

Bodite ustvarjalni: ne zadovoljite se samo s tradicionalnim načinom uporabe določenega elementa. Prt lahko popestri tudi kavč, zavijalni papir uokvirjen nadomesti umetniško delo, jedilni stol z naslonjali pa je lahko tapeciran v naslonjač. Prav tako je mogoče veliko kosov pohištva prebarvati in tako popolnoma spremeniti njihov videz.

1871340_chair_arm_xl.jpg

Kombinirajte na drugačen način

V stanovanju imate zagotovo veliko različnih vrst tkanin. Zakaj jih torej ne bi nekoliko pomešali in tako ustvarili popolnoma drugačne prostore. Zavese iz dnevne sobe naj zamenjajo tiste v spalnici, posteljno pokrivalo naj se znajde na kavču in tako naprej. Morda vam uspe najti povsem novo zmagovito kombinacijo.

1871340_corner_shelf_xl.jpg

Kanček življenja

Nikoli ne podcenjujte dekorativne moči cvetja. Šopek rezanega cvetja lahko čudovito poživi prav vsak prostor ter mu podari povsem novo energijo.

1871340_orange_flowers_xl.jpg

Pravo ravnotežje

Ne dovolite, da je vaš dom preveč usklajen. Povsem ujemajoči se kosi pohištva in dekorativni predmeti so enostavno dolgočasni. Poskusite na enem mestu združiti več različnih pisanih dekorativnih predmetov, denimo blazin in sveč. Imejte dekorativne blazine različnih barv in vzorcev. Pohištvo naj ne bo v isti barvi, mešate pa lahko tudi več različnih stilov.