V prvotnih načrtih je stene pokrival bršljan, streha pa je bila iz bakra. Toda z minevanjem let je projekt postajal vse bolj drzen in družina se je v sodelovanju z arhitekti odločila za bogato eksotično floro, ki jo je izbral botanik Patrick Blanc.

Nadgradnja družinske hiše

Hiša bo sicer dom kakor tudi pisarna in celo produkcijski studio. Arhitekti so načrtovali nadgraditev že stoječe pritlične hiške. Po njeni obnovi so jo uporabili za umestitev vhoda, pisarne in kuhinje; dnevna soba in stopnišče pa segata tudi v novi del. V klet so umestili produkcijski studio, z dodatkom enega nadstropja pa so pridobili prostor za družinske spalnice in kopalnice. 

gardenhouse_ed02.jpg

Kombinacija vegetacije in stekla

Severni, vzhodni in južni zidovi so prekriti z vegetacijo, ki družini omogoča tudi večjo zasebnost. Zahodni zid pa je pravzaprav steklena stena, ki nudi prekrasen razgled pa tudi veliko dnevne svetlobe. Ker bi te lahko bilo poleti še preveč, so arhitektina steno  obesili izjemno prosojne bele zavese iz poliestra, ki visijo prav od stropa do tal. Tako bo namreč družina lažje uravnavala svoje potrebe po naravnem ogrevanju prostorov.

Koncept vertikalnega vrta so arhitekti ustvarili v sodelovanju z botanikom. Skupaj so ugotovili, kakšno podporo potrebujejo rastline, kako blizu so lahko posajene in kolikšna je sploh dodatna potreba po izolaciji. Na koncu so na PVC-plošče pripeli klobučevino, ki urejuje njihovo oskrbovanje z vodo kakor tudi gnojitev; rezultat pa je prekrasna zelena fasada.

image42.jpg

Več fotografij tega zanimivega doma lahko vidite v naši fotogaleriji.