Najprej vam svetujem, da obstoječi zid na najnižjih točkah dvignete za od 90 do 100 cm, tako da boste imeli štartno pozicijo kolenčnega zidu vsaj 130 cm in boste tako pridobili več uporabnega prostora.

Sicer pa sem prostore razdelila v tri spalnice, kuhinjo, jedilnico z dnevno sobo in sanitarijami. Predstavljam si, da po sredini tudi poteka podporna lega, zato sem ob tej točki umestila predelno steno med hodnikom in spalnico.

Ker je prostora dovolj, sem v obeh predsobah umestila tudi dve vgradni omari, eno na predelu s kuhinjo in še v drugem delu hodnika. Kuhinja ima poleg osnovnih elementov še manjšo zaprto shrambo, ki je umeščena na konec ob hladilniku. Pomemben je sredinski otok, kamor sem postavila kuhalno ploščo, preostali elementi so ob stenah.

Prostor se nadaljuje v dnevno sobo, kjer bi na vašem mestu izkoristila dimnik za kamin – če se vam bo le ljubilo nositi drva v mansardo...  Ampak se splača.

Spalnica je postavljena v sredino, predlagam dve večji vgradni omari in v predelu zamika obeh sten še odprte vgradne police za knjige, TV in podobno. Tako je soba bolj zanimiva in tudi uporabna. Obe otroški sobi pa v nadaljevanju, približno enakih velikosti.

V kopalnici imate dovolj prostora za manjši utiliti, kad in prho. Svetujem vam, da steno nad spodnjimi stopnicami izkoristite za omaro za čevlje.

Darja Hughes, dipl. design. inter.
www.design-hughes.si