Še posebno, če imate mlajše otroke, je ohranjanje čistoče in organiziranosti v garaži izredno pomembno. Vse strupene snovi, tudi kemikalije za vzdrževanje bazena ali ostre električne pripomočke morate odstraniti iz dosega otroških rok, po možnosti v višje ležečo omaro, ki ima varnostno ključavnico.

Strupene snovi

Vse tekočine vedno shranjujte v originalnih škatlah, v katerih ste jih kupili. Tako boste lahko kadar koli prebrali navodila in varnostna opozorila oziroma opombe. Pazite tudi, da ne mešate med seboj različnih izdelkov, saj je lahko takšna mešanica izredno nevarna.

store_poisons_garage.jpg

Hitro vnetljiv bencin lahko eksplodira že, če se dotakne majhne iskrice, zato je najbolje, da ga hranite v zaprtem in izoliranem delu garaže. Žara ali avta nikoli ne prižigajte v garaži, saj se tako v prostoru nabira smrtno nevaren ogljikov monoksid.

Organizacija

Poskrbite, da garažne omare in police niso prenatrpane; vedno shranjujte težje predmete na spodnjih policah in lažje na višjih. Lestev postavite horizontalno in stran od prehodnih poti, da boste zmanjšali nevarnost poškodbe.

Shranite lopate, grablje, vrtne stole, kolesa in druge ostre in velike predmete na steno in stran od prehodnih območjih. Spravite ostro električno orodje v zaklenjeno omaro, da ga otroci ne morejo doseči. Zaščitno vrtno opremo hranite blizu orodja.

garage_storage.jpg

Zaklenite vsak hladilnik ali zamrzovalnik z varnostnimi ključavnicami, tako jih otroci ne morejo odpreti. Če je hladilnik star in ga več ne uporabljate, odstranite vrata in police ter naredite iz njega prostor za shranjevanje. Očistite tudi ves prah in smeti, da ne ovirajo električnega sistema.

Zaščita pred padci

Za preprečevanje padcev garažna tla in stopnice očistite nereda. Razlite maščobe ali druge tekočine takoj pobrišite. Poskrbite, da je garaža dobro osvetljena ter uporabljajte luči na vrhu in dnu stopnic. Majhne otroke imejte ves čas pod nadzorom, kadar so v garaži. Pod garažna vrata med zapiranjem podstavite papirnato rolo, da testirate varnostno napravo, ki bi morala vrata ustaviti.