Beton

Zelena gradnja zahteva čedalje boljšo izolacijo doma, zato je postala priljubljena uporaba novih betonskih sistemov za stene, tla in podstrešje. Izolativne betonske forme so gradbeni material, ki je oblikovan v opažne plošče, s katerimi je mogoče graditi hitreje in enostavneje. Rezultat so strukture, ki so odlično izolirane, na katere lahko enostavno nanašamo zaključne sloje, brez težav pa omogočajo tudi napeljavo strojnih in električnih instalacij.

modern_country_house_design_layouts.jpg

Izolacija

Prav področje izolacije je v gradbeništvu izjemno napredovalo in trenutno stroka nudi ogromno izbiro specializiranih proizvodov, ki omogočajo velik prihranek energije. Takšen tehnološki napredek gradbincem omogoča, da izolacijo resnično prilagodijo posebnim potrebam določene lege in podnebja. Zadnje čase je tudi še bolj poudarjena potreba po dobri izolaciji podstrešja.

Energija

Nove tehnologije ogrevanja, klimatiziranja in prezračevanja lahko izjemno zmanjšajo porabo energije v vašem domu ter izboljšajo kakovost zraka. Že samo namestitev modernih ventilatorjev, ki ujamejo star zrak in zadržijo njegovo toploto, nato pa jo sprostijo v svež zrak, lahko zmanjša vaše račune in hkrati poveča vaše udobje. Takšni ventilatorji v dom sprostijo tudi izključno filtriran zrak, iz katerega so odstranjeni vsi onesnaženi delci.

arkansas_181.jpg

Les

Trenutno najboljša izbira so kompoziti, ki kombinirajo recikliran les in reciklirano plastiko. Takšne deske ne vpijajo vlage, se ne obrabijo hitro in ostanejo stabilne, ne da bi zahtevale veliko nege. Prav tako strokovnjaki trenutno najbolj priporočajo lesene okvirje za okna in vrata. Poleg tega, da je les naravno odličen izolacijski material, tako obdelan tudi veliko bolje prenaša menjavanje podnebnih razmer. Kompoziti se pri tem niti ne krčijo niti ne širijo, tako da je pomembno manjša nevarnost uhajanja zraka.