Z nekaj načrtovanja in ustvarjalnosti lahko tudi brez notranjega opremljevalca uredite domovanje, kakršno ste si vedno želeli.

Organizirajte stvari

Najprej se dobro organizirate. Preglejte vse svoje stvari in odvrzite ali podarite tiste, ki jih že dolgo več ne uporabljate. Knjige, zgoščenke in revije morajo biti namreč pospravljene tako, da delujejo stilno, a tudi nekoliko nepričakovano.

living_room_lighting.jpg

Odločite se za temo

Zelo dobra ideja je izbrati temo dekoracije stanovanje in se je držati v vseh prostorih. To pomeni, da se vsi dekorativni predmeti (dišeče svečke, slike, zavese) med seboj skladajo. Tako bo domovanje tudi najlažje delovalo pospravljeno in organizirano.

Osvežite barvo sten

Sprememba barve sten lahko pri priči spremeni videz in stil celega prostora. Predvsem pa ga lahko pri priči osveži in poživi. To je resnično opravilo, ki se mu ne smemo izogniti prav nobeno pomlad.

 

sealike_bedroom_by_rostyk.jpg

Kupite kakovostno razsvetljavo

Večina ljudi se ne zaveda pomembnosti razsvetljave. Ta namreč ustvarja ozračje celotnega doma, ki lahko tako deluje prijazno in udobno ali pa prav nasprotno – hladno in povsem nevabljivo. Prav tako je danes dizajn svetil tako zanimiv, da vam jih ni več treba skrivati, temveč jih lahko razstavite kot prave dekorativne predmete.

Okrasite dom s svilo

Naravo lahko v dom vpeljete tudi s svilenimi šopki. Čeprav ste morda kdaj imeli slabo izkušnjo z umetnimi cvetlicami, pa so svileni cvetovi in stebla danes veliko bolj kakovostni. Za bolj realističen učinek v vazo ne pozabite naliti tudi vode.

silk_flowers_by_meredith.jpg

Prenovite staro opremo

Priporočljivo se je obnašati ekološko. Ne kupujte ves čas novih stvari, temveč poskušajte kar najbolje izkoristiti tiste, ki jih že imate. Prenovite in prebarvajte staro pohištvo; ponovno tapecirajte staro sedežno garnituro in jedilne stole. Notranjo opremo lahko na videz spremenite tudi, če dodate nove dekorativne blazine, odeje in zavese.

Ustvarite ličen zunanji del

Prav tako nikoli ne pozabite na ureditev balkona ali terase. Prebarvajte ju ali postavite nove ploščice, očistite vrtno garnituro, pospravite kakršno koli navlako, ki se je nabrala čez zimo. Če sta pokrita, lahko stene okrasite s slikami. Seveda pa ne smejo manjkati niti številni cvetlični lončki.