Kako torej urediti minimalistično spalnico? Predvsem je pomembno, da se znate zadrževati in veste, da manj lahko pomeni tudi več.

Minimalizem barv

Ko se lotite opremljanja minimalistične spalnice, se najprej odločite, katere barve boste vključili. Barvna shema prostora naj bo seveda čim bolj preprosta, čeprav to ne pomeni, da ne smete uporabiti tudi katere izmed živih barv. Ključni koncept minimalizma je lepota preprostosti. Če se odločite za živo barvo, zato izberite le eno ter jo spremenite v osrednji element prostora. Vse drugo naj bo bele ali katere druge nevtralne barve.

blue_bed1.jpg

Minimalizem oblik

Pohištvo in dekorativni predmeti z veliko podrobnostmi so lepi, vendar pa niso minimalistični. Uporaba česar koli, kar ima zapleteno obliko, takoj podari sobi prav nasproten učinek. Linije morajo biti torej čiste; prostor pa spremenite v zanimiv tako, da vključite vanj različne geometrijske oblike. Izogibajte se policam, saj so namenjene razstavljanju predmetov, minimalizem pa zahteva čim manj stvari, ki so na ogled.

contemporary_beds_design_2_550x453.jpg

Čistoča in organiziranost

Minimalizem je način opremljanja, ki je izjemno čist in organiziran. Enostavno ne pušča prostora za kaos. Spalnico opremite tako, da se v njej ne more nabrati nered. Na mizici ob postelji naj bosta ob vsaki priložnosti samo svetilka in budilka, vse druge predmete pa po uporabi pospravite v omarico. Dekorativnih predmetov naj bo čim manj, poleg tega pa naj bo njihov dizajn čim bolj preprost. V minimalistični spalnici tudi ni prostora za veliko dekorativnih blazin. Vse, kar se vidi, mora imeti jasno namembnost; vse morate uporabljati vsak dan. Da boste to dosegli, boste morda morali število svojih stvari celo zmanjšati, ker jih enostavno ne boste mogli nikamor več pospraviti.

bedroom_collection1.jpg

Več primerov minimalistično urejenih spalnic si lahko ogledate tudi v fotogaleriji.