Vsak vrt potrebuje poudarke

Privlačen vrt mora imeti svoje poudarke, ki privlačijo vse poglede in ga spremenijo v bolj posebnega ter zato samo vašega. V okras so lahko navadni vrtni palčki ali pa prava umetniška dela, kot so kipi ali fontane. Vrtne okraske si predstavljajte kot uhane, ki si jih morate nadeti z določeno obleko, da bi ta delovala še lepše.

 

2970919_37702_full.jpg

Dekoracija mora biti usklajena z okolico

Vendar pa ne pretiravajte. Okras vašega vrta mora biti usklajen z vašim domom in okolico. To upoštevajte, ko denimo izbirate velikost posameznih elementov, njihovo barvo, material in celo teksturo. Dizajn vrta je vedno nadaljevanje dizajna vašega doma. Kot smo že toliko krat ponovili: ne morete imeti minimalističnega doma in rustikalnega vrta.

Pravilna postavitev

Razmisliti je potrebno tudi, kam v vrtu postaviti posamezne poudarke. Postavitev namreč ne sme biti naključna. Izbrati morate mesta, kamor po navadi radi zahajate, tako rekoč najlepše predele svojega vrta. Pomislite pa tudi, kako bodo okraski delovali pozimi, ko jih ne bo več obkrožalo zelenje. Tudi takrat morajo namreč krasiti vrt.

 

bench.jpg

Priljubljene izbire

Zadnje čase so še posebno priljubljeni okrasi iz plastike in rezina; to pa zato, ker so lahki in jih ni težko prenašati, niso pa tudi dragi. Še vedno pa je v prodaji tudi veliko izdelkov iz lesa in različnih kovin – takšne so denimo nepogrešljive klopi, ki lahko prav tako delujejo izredno umetniško.