Šarmantna hiša stoji v ameriški državi Washington, omislil pa si jo je mlad par, ki se izjemno rad ukvarja s športom in zahaja v naravo. Ta je navdihnila tudi sam objekt, ki je postavljen tako, da popolnoma izkoristi vse čare okolice, ki ga obdaja.

flowing_lake_residencefreshome_12.jpg

Arhitekturni biro David Vandervort Architects je za začetek izbral barvo fasade, ki se povsem zlije z naravo, vendar pa zaradi dodatka črne barve, ki obroblja okna, objekt še vedno deluje viden. Povsem zeleni pa so tudi materiali, ki sicer zaradi načina, na katerega so uporabljeni, delujejo izjemno moderno, vendar pa so pravzaprav povsem naravni.

flowing_lake_residencefreshome_08.jpg

Ker je hiša praktično v gozdu, nima veliko dnevne svetlobe, zato so morali arhitekti okna zasnovati tako, da so jo čim več ujeli. S tem pa so tudi stanovalcem omogočili prekrasne razglede, ki jih lahko uživajo celo med kopanjem. Hkrati pa so z množico steklenih površin, posebno na sprednjem delu objekta, skorajda zabrisali mejo med zunanjostjo in notranjostjo.

flowing_lake_residencefreshome_14.jpg

Več fotografij si oglejte tukaj.