Samo 34 kvadratnih metrov veliko skandinavsko stanovanje je opremljeno tako, da je hkrati praktično in privlačno.

glamorous_small_apartment1.jpg

Majhen prostor je izkoriščen izjemno dobro. Najbolj vpadljiva je seveda odprtina v steni, v katero je umeščena miza, ki deluje bolj kot nekakšna polica. Ob njej so z obeh strani stene postavljeni stoli, tako da je jedilna miza praktično v dveh sobah. Izkoriščena je torej celo stena. Ker so stoli delno bele barve, pa se kar nekako zlijejo s steno, zato prostor deluje manj natrpan.

glamorous_small_apartment5.jpg

Zelo pametna ideja je tudi nežna bela zavesa ob postelji, ki je postavljena v kotu. Stanovalec jo lahko namreč vedno zagrne in ima tako več zasebnosti. To pa lahko stori tudi, ko ima goste, in tako posteljo obdrži kot kotiček, ki je na vpogled samo njemu. Ob vzglavje postelje je postavljena tudi tapeta z vzorcem, ki tako vizualno del stanovanja, namenjenega spanju, loči od preostalega.

glamorous_small_apartment3.jpg

Oglejte si tudi dekoracijo stanovanja. Večinoma so kot okras pravzaprav postavljeni predmeti, ki imajo tudi praktično vrednost. Zanimivih oblik so denimo svetila, dekorativne blazine poleg kuhinjskih ploščic dodajo nekaj barv, slike pa so črno-bele in tako manj vpadljive.

glamorous_small_apartment4.jpg

Stanovanje je tudi izjemno razgibano, saj združuje veliko na prvi pogled nezdružljivih elementov - denimo stekleno klubsko mizico in lesene delovne površine, minimalistično belo barvo in čiste linije ter rustikalen, nekoliko starinski predalnik in prav nič moderno peč.

glamorous_small_apartment.jpg

K občutku večje prostornosti pa vplivajo tudi velika okna, ki v domovanje spustijo kopico dnevne svetlobe, ter uporaba bele barve. Vsi ostali odtenki so uporabljeni kot poudarki.